Επικουρικές Θεραπείες

 Ηλεκτροθεραπεία (όζον) 

Η ηλεκτροθεραπεία (όζον) είναι επίσης μια ιατρική δοκιμασμένη θεραπεία που έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για πάνω από 50 χρόνια με σημαντική  επιτυχία και ασφάλεια σε πολλές παθήσεις. Την θεραπεία αυτή αποκλειστικά εφαρμόζουμε στον τομέα της Ποδοθεραπείας.

Συστήνουμε και εφαρμόζουμε Όζον για αντισηψία  σε φλεγμονές του δέρματος. Το Όζον είναι φυσικό αντισηπτικό και επουλωτικό. Συμπληρώνει και ενισχύει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών, εξαλείφει ιούς, βακτήρια, παθογόνα, ενώ μειώνει τον ερεθισμό του δέρματος.

ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ(ΟΖΟΝ)

 • Εξουδετερώνει ιούς, βακτήρια και άλλα παθογόνα

 • Βοηθά στην αποστείρωση και επούλωση των πληγών

 • Αυξάνει την αιμάτωση των ιστών

 • Βελτιώνει την χροιά του δέρματος

 • Μειώνει το οίδημα

Ορθονυχία

Μόνιμη λύση… χωρίς χειρουργείο!

ΟΡΘΟΝΥΧΙΑ

Η Ορθονυχία είναι θεραπευτική μέθοδος και η  λύση για νύχια που εισχωρούν στο δέρμα, εναλλακτική της αφαίρεσης του νυχιού. Γίνεται από πιστοποιημένο Ποδολόγο, με άμεσο αποτέλεσμα, ανώδυνα και αναίμακτα. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι ορθονυχίας, οι οποίες στοχεύουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Η τεχνική της Ορθονυχίας επιτυγχάνει το ανασήκωμα των νυχιού που εισχωρεί στο δέρμα, με αποτέλεσμα την αποφόρτιση του παρονυχίου, την ελάφρυνση από τον πόνο και την άμεση ανακούφιση του ασθενούς.

 Επιλογή Θεραπευτικής Τοποθέτησης

Για την διόρθωση της ροπής των νυχιών ακολουθούμε δυο τρόπους εφαρμογής.

1. Παθητική τοποθέτηση, που συνήθως είναι επαναλαμβανόμενη μακροχρόνια  θεραπεία ( 4-5 συνεδρίες ), λόγω της αργής ανάπτυξης των νυχιών και αποσκοπεί στην σταδιακή διόρθωση της κυρτότητας, λόγω κληρονομικής προδιάθεσης ή άλλων ανατομικών αιτιών. 

2. Ενεργή τοποθέτηση που αποσκοπεί στην άμεση αποφόρτιση του παρονυχίου, όταν η εισχώρηση του νυχιού είναι περιστασιακή και δεν υπάρχει προδιάθεση.

Πλεονεκτήματα

Προσοχή

To αποτέλεσμα μιας θεραπείας μπορεί να είναι διαφορετικό μεταξύ των ασθενών και καμία θεραπεία δεν εγγυάται οτι το πρόβλημα δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Η ολική αφαίρεση των νυχιών σε περίπτωση εισχώρησης στο δέρμα ( ονυχοκρύπτωση), δεν λύνει πάντοτε το πρόβλημα. Αντιθέτως, λόγω ενδεχόμενου τραυματισμού της μήτρας ή της κοίτης των νυχιών μπορεί να δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα, όπως μόλυνση της κοίτης ή ονυχογρύπωση (δυσμορφία νυχιού).

YouTube-Logo

Τραυματισμοί Νυχιών – Υπονύχιο Αιμάτωμα

Οι τραυματισμοί των νυχιών και ιδιαίτερα των ποδιών, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής, αλλά και της αθλητικής δραστηριότητας.

Η πρόληψη των τραυματισμών αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας εμφάνισής τους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος ότι, κατά την διάρκεια της εργασίας, της αθλητικής μας δραστηριότητας ή της καθημερινότητας, δεν θα προκληθεί ένας τραυματισμός. Τα χέρια και τα πόδια είναι πολύ πιο ευάλωτα σε τραυματισμούς από τα άλλα μέλη του σώματος.

Ένα βίαιο ή απρόσεκτο χτύπημα στο νύχι του ποδιού ή του χεριού μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αίματος μεταξύ του κεράτινου δίσκου του νυχιού και της μήτρας του.

Ακόμη είναι συχνό φαινόμενο ο τραυματισμός των νυχιών και δημιουργία αιματώματος απο στενά και ακατάλληλα υποδήματα.

Υπονύχιο αιμάτωμα και διάτρηση νυχιού

Το αιμάτωμα αυτό δημιουργείται, από αιμορραγία που προκαλείται απο την θραύση τριχοειδών αγγείων της μήτρας του νυχιού, το οποίο μπορεί να είναι πολύ επώδυνο, καθώς δεν υπάρχει χώρος για να εκτονωθεί το συσσωρευμένο αίμα και πιέζει την μήτρα του νυχιού. 

Αν το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στο μαυρισμένο νύχι και δεν υπάρχει κάταγμα της ονυχοφόρου φάλαγγας, τότε χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση με παροχέτευση του συσσωρευθέντος αίματος, την πρώτη έως την δεύτερη μέρα, απο γιατρό ή πάροχο υγείας με διάτρηση του νυχιού, μια ανώδυνη διαδικασία που θα επιφέρει εκτόνωση της πίεσης και άμεση ανακούφιση, διαφορετικά η πίεση θα οδηγήσει σε αποκόλληση και απώλεια του νυχιού.  Επειδή το υπονύχιο αιμάτωμα εκτός απο επώδυνο, μπορεί να δημιουργήσει και πιθανές επιπλοκές, όπου σε κάποιες σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί αντιβίωση, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης και τις οδηγίες του γιατρού.

Υπάρχουν όμως και σοβαρά περιστατικά, όπου κρίνεται αναγκαία η ολική αφαίρεση του νυχιού. Η αφαίρεση του και μόνο,  δεν είναι εγγύηση για την επανέκφυση νέου υγιούς νυχιού. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που λόγω τραυματισμού της μήτρας, το νέο νύχι αναπτύσσεται δύσμορφο.

 Δυσμορφίες νυχιών μετά απο τραυματισμό και ολική αφαίρεση

Μετά την επούλωση του τραύματος της περιοχής, θα πρέπει να υπάρχει επιμελής φροντίδα και λήψη μέτρων προστασίας της κλίνης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες δυσμορφίας ή μυκητιασικές μολύνσεις , λόγω έκθεσης σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Μυκητιασική μόλυνση νυχιών

Τραυματισμοί Νυχιών και Ανάπτυξη

Σε κάθε περίπτωση τα τραυματισμένα νύχια  δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους, χρειάζονται σωστή φροντίδα για την ομαλή και υγιή αναπτυξή τους. Σε πολλές περιπτώσεις, εκτός απο δυσμορφίες και μολύνσεις, τα τραυματισμένα νύχια παρουσιάζουν ανεπαρκή ανάπτυξη. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης των νυχιών επηρεάζεται απο πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα, η κατάσταση της υγείας(λήψη φαρμάκων, ορμονικές διαταραχές, χρόνιες παθήσεις) την εποχή και τις δραστηριότητες του ατόμου.

H πλήρη ανάπτυξη ενός νυχιού του μεγάλου δακτύλου διαρκεί περίπου 9-18 μήνες και ενός νυχιού μικρού δακτύλου 6 έως 12 μήνες. Για την πλήρη ανάπτυξη ενός νυχιού , θα πρέπει να γίνουν κάποια προληπτικά βήματα με σκευάσματα και τοπική φροντίδα που θα βοηθήσουν σημαντικά στην αναδόμηση και πλήρη επανεκτασή τους.

Tραυματισμός νυχιών με ανεπαρκή ανάπτυξη

Αντιμετώπιση 

1. Περιστατικά με υπονύχιο αιμάτωμα τα αντιμετωπίζουμε με ανώδυνη διάτρηση των νυχιών και παροχέτευση του συσσωρευθέντος αίματος .

2. Σε περιστατικά με επιμήκη αυλακωτή ρωγμή ή απόσπαση τμήματος του νυχιού τα αντιμετωπίζουμε με προσθετική ή επικάλυψη ( Ποδιατρικό υλικό συμβατό του δέρματος και των νυχιών ) για προστασία απο μολύνσεις έως την πλήρη ανάπτυξη του νυχιού.

3. Φροντίδα και καθοδήγηση για προστασία απο πιθανές μυκητιασικές ή άλλες μολύνσεις.

4. Επίσης καθοδήγηση ώστε μετά τον τραυματισμό το νύχι να αποκτήσει φυσιολογική επανέκταση και να επανέλθει.

Προσοχή

Σε περίπτωση τραυματισμού των νυχιών  η επικάλυψη ή η προσθετική  που εφαρμόζουμε, δεν θα πρέπει να συγχέεται με άλλες πρακτικές που εφαρμόζουν αμφιβόλου καταλληλότητας για την υγεία των ποδιών Διαδικασίες και υλικά όπως :

1. Με NAIL TIPS, τα οποία τοποθετούνται με κυανο ακρυλική κόλλα απο τεχνήτριες νυχιών , (χωρίς την φροντίδα του πάσχοντος νυχιού) με κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων (δερματίτιδα) λόγω της κόλλας και του πλαστικού υλικού των TIPS. Αυξημένος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης μυκητών ή βακτηρίων (μούχλα) απο την εισχώρηση και παγίδευση της υγρασίας κάτω απο το τεχνητό νύχι απο κακή πρόσφυση , εξαιτίας της εφίδρωσης των ποδιών . Επίσης η ακαμψία του υλικού των NAIL TIPS, σε συνδυασμό με κλειστά παπούτσια μπορεί να δημιουργήσουν τραυματικές βλάβες στην κοίτη  ή την μήτρα των νυχιών.

2. Mε επικάλυψη GEL ή ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ που χρησιμοποιούνται για νύχια των χεριών (χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα του πάσχοντος νυχιού). Τα υλικά αυτά, δεν περιέχουν αντιμυκητιασικά συστατικά, είναι εξίσου άκαμπτα και ακατάλληλα για τα νύχια των ποδιών, με κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης (δερματίτιδα) στα συστατικά του GEL ή του ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ υλικού, λόγω της χημικής τους σύστασης (φορμαλδεύδη & φθαλικοί εστέρες), αλλά και με κίνδυνο ανάπτυξης μυκητών ή βακτηρίων.

(Μούχλα = Pseudomonas aeruginosa = βακτήριο -gram ιδιαίτερα ανθεκτικό στα αντιβιοτικά). 

3. H χρήση των προιόντων αυτών (GEL ή ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ) συνεπάγεται μειωμένη μεταφορά οξυγόνου και ατροφία των νυχιών.

4. Οι κίνδυνοι μόλυνσης απο βακτήρια είναι επίσης αυξημένοι όταν :

α. χρησιμοποιούνται εργαλεία μεταξύ των ασθενών, που δεν έχουν απολυμανθεί ή αποστειρωθεί  πριν από την χρήση τους.

β. δεν έχει γίνει η απαιτούμενη απολύμανση στην περιοχή  εφαρμογής (κοίτη νυχιού).

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ VIDEO  ΣΤΟ

Θεραπευτική & Αισθητική Αποκατάσταση Νυχιών 

 Προσθετική Νυχιών      

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΝΥΧΙΩΝ                                    

Η Προσθετική νυχιών ή Ονυχοπλαστική είναι μια ασφαλής, εξειδικευμένη (θεραπευτική & αισθητική) μέθοδος εφαρμογής, Ποδιατρικού υλικού συμβατό του δέρματος, που περιέχει αντιμυκητιασικά συστατικά και λειτουργεί ως εγγύηση έναντι πιθανών λοιμώξεων, συμβάλλει δε στην σωστή και υγιή ανάπτυξη των νυχιών. 

Το χρησιμοποιούμενο υλικό έχει μεγάλη πρόσφυση λόγω μέτριας ρευστότητας, δεν χρειάζεται επίχρισμα πρόσφυσης και ανάμιξη με υλικό φωτοσκλήρυνσης. Έχει ανθεκτικότητα, ελαστικότητα και αποκαθιστά την αισθητική εικόνα των κατεστραμμένων νυχιών, ενώ παράλληλα προστατεύει την κοίτη απο μολύνσεις, τραυματισμούς και παραμορφώσεις, χωρίς να περιορίζει την λειτουργικότητα των δακτύλων κατά την βάδιση. Ο Ποδολόγος αναδιαμορφώνει τα νύχια των ασθενών που έχουν καταστραφεί από μύκητες, παρουσιάζουν δυσμορφίες λόγω τραυματισμού ή αντιμετωπίζουν μερική απώλεια, λόγω ονυχεκτομής. Το χρησιμοποιούμενο υλικό δεν επηρεάζεται από την ακετόνη, κόβεται, λιμάρεται και βάφεται.

 Κρίνεται απαραίτητη η αποκατάσταση του νυχιού:

 1. Όταν έχουν απομακρυνθεί με μηχανική εργασία σαθρά τμήματα του νυχιού, κατά την θεραπεία μυκητίασης, ώστε να προστατευθεί η κοίτη από τραυματισμούς, μολύνσεις και παραμορφώσεις.

 2. Κατά τη διάρκεια της αντιμυκητιασικής θεραπείας απο του στόματος, ώστε να αποτρέπεται ο σχηματισμός φλεγμονών η επιμόλυνση και να αποκαθίσταται η αισθητική εικόνα μέχρι να αναπτυχθεί το νέο υγιές νύχι.

 3. Όταν έχει τραυματιστεί η μήτρα και έχει παραμορφωθεί ή μολυνθεί η κοίτη του νυχιού, που έχει σαν αποτέλεσμα να μας δίνει πάντα κατεστραμμένο νύχι (ονυχογρύπωση).

 4. Όταν χρειάζονται ενίσχυση τα εύθραυστα, ρωγμώδη, τραυματισμένα, ταλαιπωρημένα και πολύ κοντά νύχια που μεγαλώνουν δύσκολα.

Αισθητική Αποκατάσταση Δύσμορφων Νυχιών

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΝΥΧΙΩΝ 2

Διαδικασία Τεχνικής

Λόγω της ιδιαιτερότητας των παραμορφωμένων, προβληματικών ή προσβεβλημένων από μυκητίαση νυχιών, η διαδικασία που εφαρμόζουμε (ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική) περιλαμβάνει την προετοιμασία, όπου σε περίπτωση μυκητίασης αφαιρείται ή καθαρίζεται το πάσχον τμήμα του νυχιού (αποδόμηση μολυσματικής εστίας) και σε περίπτωση δυσμορφίας γίνεται ογκομείωση με την τεχνική της φρέζας για αποκατάσταση της αναλογίας μέγεθος νυχιού/κοίτης. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις απομακρύνεται η συσσωρευμένη κεράτινη μάζα  (δερματοφύτωμα)  και φροντίζεται το περιβάλλον δέρμα.

Καθ΄όλη την διάρκεια της διαδικασίας, γίνεται συνεχής ψεκασμός αντισηπτικού υγρού μέσω Ποδιατρικού τροχού. Ακολουθεί επι πλέον αγωγή ανώδυνης ηλεκτροθεραπείας που προκαλεί οζονισμό (αποστείρωση).

Εν συνεχεία και εφ΄οσον έχει γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία, γίνεται αναδόμηση του  νυχιού με Ποδιατρικό υλικό το οποίο διαμορφώνεται  σε σχήμα ανάλογο του φυσικού, επαναφέροντας το νύχι στην κανονική εμφάνιση και λειτουργία του, αφού δημιουργείται  << κανονικό νύχι >>, που αναπτύσσεται μαζί με το φυσικό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σε συνάρτηση με τυχόν παραμόρφωση της κοίτης του νυχιού.

Διαδικασία Συντήρησης

Ο ρυθμός ανάπτυξης των φυσικών νυχιών, είναι αυτός που καθορίζει οπτικά πότε απαιτείται συντήρηση των πρόσθετων νυχιών, ώστε να διατηρείται  η φυσική τους εικόνα. 

Η φυσική ανάπτυξη του υγιούς νυχιού είναι περίπου 1mm-1.5mm/μήνα, ενώ ενός τραυματισμένου ή μυκητιασικού νυχιού είναι πολύ μικρότερη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υλικού, η διαδικασία συντήρησης συνίσταται ανά 6 – 8 εβδομάδες.

Η διάρκεια του πρόσθετου νυχιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι τα υποδήματα, οι δραστηριότητες , η υγεία των ποδιών και διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Κατά την διαδικασία της συντήρησης, αφαιρείται το υλικό αναδόμησης, ελέγχονται και φροντίζονται τα πάσχοντα νύχια και η κοίτη. Εάν υπάρχει επιθυμία διατήρησης της αισθητικής εικόνας των νυχιών , γίνεται επαναδόμηση.

Αισθητική Αποκατάσταση Μυκητιασικών Νυχιών

ΟΝΥΧΟΓΡΥΠΩΣΗ 2

Αισθητική Αποκατάσταση Νυχιών με ανεπαρκή ανάπτυξη

IASMIPODOLOGY

Προσοχή

Δεν θα πρέπει να γίνεται σύγχυση της μεθόδου που εφαρμόζουμε, με άλλες πρακτικές που εφαρμόζουν αμφιβόλου καταλληλότητας για την υγεία των ποδιών διαδικασίες  και υλικά όπως :

1. Με NAIL TIPS, τα οποία τοποθετούνται με κυανο ακρυλική κόλλα απο τεχνήτριες νυχιών , (χωρίς τον απαιτούμενο καθαρισμό του πάσχοντος νυχιού) με κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων (δερματίτιδα) λόγω της κόλλας και του πλαστικού υλικού των TIPS. Αυξημένος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης μυκητών ή βακτηρίων (μούχλα) απο την εισχώρηση και παγίδευση της υγρασίας κάτω απο το τεχνητό νύχι απο κακή πρόσφυση , εξαιτίας της εφίδρωσης των ποδιών . Επίσης η ακαμψία του υλικού των NAIL TIPS, σε συνδυασμό με κλειστά παπούτσια μπορεί να δημιουργήσουν τραυματικές βλάβες στην κοίτη  ή την μήτρα των νυχιών.

2. Mε επικάλυψη GEL ή ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ που χρησιμοποιούνται για νύχια των χεριών (χωρίς τον απαιτούμενο καθαρισμό του πάσχοντος νυχιού) Τα υλικά αυτά, δεν περιέχουν αντιμυκητιασικά συστατικά, είναι εξίσου άκαμπτα και ακατάλληλα για τα νύχια των ποδιών, με κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης (δερματίτιδα) στα συστατικά του GEL ή του ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ υλικού, λόγω της χημικής τους σύστασης (φορμαλδεύδη & φθαλικοί εστέρες), αλλά και με κίνδυνο ανάπτυξης μυκητών ή βακτηρίων.

(Μούχλα = Pseudomonas aeruginosa =  βακτήριο -gram ιδιαίτερα ανθεκτικό στα αντιβιοτικά).

 

3. H χρήση των προιόντων αυτών (GEL ή ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ) συνεπάγεται μειωμένη μεταφορά οξυγόνου και ατροφία των νυχιών.

4. Οι κίνδυνοι μόλυνσης απο βακτήρια ή άλλα παθογόνα είναι επίσης αυξημένοι όταν:

1. χρησιμοποιούνται εργαλεία μεταξύ των ασθενών, που δεν έχουν απολυμανθεί ή αποστειρωθεί  πριν από την χρήση τους.

2. δεν έχει γίνει η απαιτούμενη απολύμανση στην περιοχή  εφαρμογής (κοίτη νυχιού).

                  « Δεν περιλαμβάνεται  βάψιμο νυχιών»

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ VIDEO  ΣΤΟ

YouTube-Logo

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΝΥΧΙΩΝ (ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ)

YouTube-Logo

Αποστείρωση – Απολύμανση – Απόσμηση υποδημάτων

Εξαλείψτε την μόλυνση των παπουτσιών   !

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ

Οι μικροοργανισμοί στα παπούτσια μας είναι η κύρια αιτία πρόκλησης δερματικών μολύνσεων , κακοσμίας και ονυχομυκητιάσεων. Η Επαναστατική συσκευή Klenz® τελευταίας τεχνολογίας είναι η ασφαλής αποτελεσματική λύση, ενάντια σε βακτήρια και μύκητες  που αναπτύσσονται στο εσωτερικό των υποδημάτων.

Συνδυάζει δύο αποτελεσματικές μεθόδους απολύμανσης και απόσμησης: Ιόντα αργύρου (ισχυρό απολυμαντικό)  και όζοντος (αποστείρωση), που εξουδετερώνει αποτελεσματικά βακτήρια, ιούς, μύκητες και διασπά τα μόρια της κακοσμίας.

Η μέθοδος δεν χρησιμοποιεί θερμότητα, χημικά υγρά ή διαβρωτικά με κίνδυνο καταστροφής των υποδημάτων. Το Klenz® συμπληρώνει με επιτυχία κάθε θεραπεία λοίμωξης ή μυκητίασης, δίνοντας μεγίστη προστασία ενάντια στα μικρόβια, ενώ παράλληλα αποτρέπει την επαναμόλυνση.

Η διάρκεια της απολύμανσης είναι 8 μόλις λεπτά.

Πλεονεκτήματα  Συσκευής

 • Καταπολεμά το 99,8% βακτηρίων, ιών , μυκήτων και των σπόρων τους.

 • Απολυμαίνει

 • Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο επαναμόλυνσης

 • Μειώνει τις πιθανότητες μυκητιάσεων όπως “αθλητικό πόδι”.

 • Εξαλείφει και αποτρέπει την δημιουργία μικροοργανισμών

 • Επιμηκύνει τον κύκλο ζωής των υποδημάτων

 • Εξουδετερώνει την κακοσμία των παπουτσιών

Απαραίτητη  Λύση

Για την γενική υγιεινή και πρόληψη σε ευπαθείς ομάδες με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και μειωμένες άμυνες όπως ηλικιωμένοι , ανοσοκατασταλτικοί, διαβητικοί, έγκυες, μαθητές, αθλητές, ή άτομα που βρίσκονται σε αποθεραπεία μυκητίασης.

Σώστε  τα  Παπούτσια  σας  και  Διασφαλίστε  την  Υγεία  των  Ποδιών  σας.

Προσοχή

Κάθε προσπάθεια θεραπείας της μυκητίασης των νυχιών είναι άσκοπη, εάν παράλληλα δεν γίνει και απολύμανση – αποστείρωση των παπουτσιών. Οι σπόροι του μύκητα συνεχίζουν να υπάρχουν στα παπούτσια, δημιουργώντας  επαναμόλυνση των νυχιών και του δέρματος.   Η υποτροπή είναι μεγαλύτερη απο 25 %  καθιστώντας την όποια θεραπεία ανεπαρκή και αποτυχημένη.

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ VIDEO  ΣΤΟ

YouTube-Logo

 Θεραπεία Παραφίνης

Η θεραπεία με παραφίνη είναι αρκετά κοινή, με ευεργετικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση δερματικών και μυοσκελετικών παθήσεων όπως Έκζεμα, Ψωρίαση, Ξηροδερμία, Αρθρίτιδα, Θυλακίτιδα, Τενοντίτιδα , Ινομυαλγία, Φλεγμονές, Μυϊκούς σπασμούς, Καταπονημένους μύες,   Δύσκαμπτες αρθρώσεις κλπ.

 ΠΑΡΑΦΙΝΗ

 Πως Λειτουργεί η Παραφίνη

Τα πόδια προετοιμάζονται με ειδικά απολυμαντικά προιόντα του δέρματος πριν την θεραπεία. Μετά την σχετική προετοιμασία βυθίζονται σε ζεστή παραφίνη και καλύπτονται για να διατηρηθεί η θερμοκρασία σταθερή.

Βαθιά ενυδάτωση Δέρματος

Σε περιπτώσεις Ξηροδερμίας, κατά  την προετοιμασία των ποδιών, χρησιμοποιείται επι πλέον ειδικό προιόν φροντίδας και ενυδάτωσης του δέρματος.Όταν τα πόδια βυθίζονται στην ζεστή παραφίνη, μέσω της απόφραξης  αρχίζουν να αιματώνονται και να ανοίγουν οι πόροι του δέρματος(λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας). Το ειδικό προϊόν φροντίδας του δέρματος που προηγουμένως εφαρμόσαμε, παγιδεύεται απο το στρώμα της παραφίνης, εισχωρώντας έτσι στις ενδότερες στιβάδες , ενυδατώνει και επαναφέρει την ελαστικοτητά του. Το Παραφινόλουτρο είναι μία θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης, για πόδια ταλαιπωρημένα, ξηρά, αφυδατωμένα, με τάση υπερκεράτωσης. Είναι μια αποφρακτική θερμική θεραπεία, η οποία φροντίζει και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα.  Ακόμα και μετά την πρώτη θεραπεία το δέρμα είναι εμφανώς πιο λείο, μαλακό και ενυδατωμένο.

Θερμοθεραπεία 

Επίσης σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή άλλων μυοσκελετικών παθήσεων των ποδιών, η τοπική εφαρμογή και διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, την αύξηση του κολλαγόνου της αρθρικής κάψας, την ευκαμψία των τενόντων, ελαττώνει τον μυϊκό σπασμό,  την δυσκαμψία και ανακουφίζει από τον πόνο. Είναι ιδανική θεραπεία για αντιμετώπιση του πόνου της αρθρίτιδας και φλεγμονών των αρθρώσεων.

 Αντενδείξεις

Η αγωγή παραφίνης δεν συνιστάτε σε άτομα με Υπέρταση, Διαβήτη ή Φλεβίτιδα.