Συνεργαζόμενες Ιατρικές ειδικότητες

Στο κέντρο Ποδολογίας  ” ΙΑΣΜΗ Podology ” εκτός από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα Ποδολογίας – Ποδοθεραπείας, εντάξαμε επί πλέον νέες υπηρεσίες με  συνεργαζόμενες Ιατρικές ειδικότητες, απαραίτητες για την διάγνωση και την Υγεία των κάτω άκρων.

Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στις μυκητιάσεις νυχιών και δέρματος των ποδιών, τις περισσότερες φορές ως υπεύθυνοι μύκητες ταυτοποιούνται τα δερματόφυτα ( Τριχόφυτο Rubrum, και είδη Candida ). Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να προηγείται εργαστηριακή εξέταση πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε θεραπεία. Υπάρχουν παθήσεις όπως η ψωρίαση, η γυροειδής αλωπεκία, το έκζεμα και η συγγενής ονυχοδυστροφία με κλινική εικόνα που μοιάζει με μυκητίαση.

Στο κέντρο Ποδολογίας  “ΙΑΣΜΗ Podology” , υπάρχει η δυνατότητα κατά την θεραπευτική συνεδρία, σε κάθε κλινική υποψία μυκητίασης δέρματος ή νυχιών , η λήψη δείγματος για εργαστηριακό μυκητολογικό έλεγχο, σε συνεργαζόμενο μικροβιολογικό βιοπαθολογικό εργαστήριο. Η λήψη γίνεται από τον Ποδολόγο, κατά την συνεδρία ποδολογικής φροντίδας και αποστέλλεται προς διευκόλυνση και εξυπηρέτηση του ασθενή – πελάτη, για άμεση εξέταση  ( μικροσκόπηση και καλλιέργεια ).

 Καλλιέργεια  Μυκητών

 ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΥΚΗΤΩΝ

Αναμονή Αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα της καλλιέργειας βγαίνει περίπου σε τρείς- τέσσερεις εβδομάδες. Εφ΄όσον είναι θετικό, ο ασθενής καλύπτεται άμεσα απο το κέντρο μας με κατάλληλη συντηρητική και τοπική θεραπεία ή παραπέμπεται σε ιατρό Δερματολόγο. Επι πλέον, λαμβάνει πληροφορίες για τυχόν επιπλοκές, τη μεταδοτικότητα ή μη της παθησής του.

Πληροφορίες Μικροβιολογικής Καλλιέργειας

Για το σκοπό αυτό, δεν πρέπει τα υπο καλλιέργεια νύχια να έχουν εφαρμοστεί αντισηπτικά (π.χ Betadine) , αντιμυκητιασικές κρέμες, πούδρες, λάκες για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ δεν πρέπει να έχουν ληφθεί αντιμυκητιασικά χάπια για 3 μήνες πριν την καλλιέργεια. Επίσης τα νύχια, πρέπει να είναι ξεβαμμένα απο βερνίκια τουλάχιστον 10 ημέρες πριν, γιατί παρατηρείται συχνά (ψευδώς) αρνητικό αποτέλεσμα.

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Σκοπός της συνεργασίας του κέντρου Ποδολογίας – Ποδοθεραπείας “ΙΑΣΜΗ Podology” με ορθοπαιδικό ιατρό, είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας για εύστοχη διάγνωση και ολοκληρωτική αντιμετώπιση ορθοπαιδικών παθήσεων, απο την συντηρητική θεραπεία έως και την χειρουργική, που ξεφεύγουν απο τα όρια της αρμοδιότητας του Ποδολόγου.

Συνεργασία με Κάρτες Υγείας

Το κέντρο Ποδολογίας “ΙΑΣΜΗ Podology” σεβόμενοι την οικονομική κρίση, σας προσφέρει κίνητρα για να μην παραμελήσετε την φροντίδα των άκρων σας. Απευθύνομαστε σε κάθε άτομο, κάθε ηλικίας με προβλήματα και επιπλοκές των κάτω άκρων.

Το Πρότυπο κέντρο μας σε συνεργασία με  συνεργαζόμενες Κάρτες Υγείας, βρίσκονται στην διάθεσή σας, στα πλαίσια ειδικού προγράμματος Πρόληψης, Φροντίδας και Θεραπείας προκειμένου να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες των κάτω άκρων σας. Πτυχιούχος Ποδολόγος και εξειδικευμένοι συνεργάτες θα αναλάβουν την συνεδρία ολοκληρωμένης ποδολογικής φροντίδας, ανάλογη της πάθησης σας σε προνομιακή τιμή.

Για τα Μέλη της Κάρτας « Υγεία on Line »

ΥΓΕΙΑ ΟΝ LINE

Δωρεάν Παροχές

  • Επίσκεψη, κλινική εξέταση, αξιολόγηση και διάγνωση προβλημάτων με κάθε Ποδολογική Φροντίδα.

  • Γραπτές διευκρινιστικές οδηγίες και συμβουλές φροντίδας  για κάθε πάθηση.

  • Αποστείρωση των παπουτσιών από ιούς, βακτήρια , μύκητες με πρωτοποριακή συσκευή.

Σχετικές πληροφορίες για τις συμβεβλημένες παροχές και την προνομιακή τιμή τους, στην έντυπη έκδοση “Συνοδευτικό Οδηγό” της Υγείας on Line.

Για τα Μέλη της Κάρτας Υγείας « LIFE »

LIFE

Δωρεάν Παροχές

  • Επίσκεψη, κλινική εξέταση, αξιολόγηση και διάγνωση προβλημάτων με κάθε Ποδολογική Φροντίδα.

  • Γραπτές διευκρινιστικές οδηγίες και συμβουλές φροντίδας  για κάθε πάθηση.

  • Αποστείρωση των παπουτσιών από ιούς, βακτήρια , μύκητες με πρωτοποριακή συσκευή.

Σχετικές πληροφορίες για τις συμβεβλημένες παροχές και την προνομιακή τιμή τους, στην κάρτα υγείας LIFE.