Ποδοθεραπεία (Ιατρικό Πεντικιούρ)

Όπως κάθε άλλο σημείο του σωματός μας, έτσι και τα πόδια χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα για να είναι υγιή. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τη σημασία τους και να τα φροντίζουμε, μόνο όταν έχουν ήδη εμφανίσει προβλήματα που είναι περισσότερο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

ΠΟΔΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Ποδοθεραπεία είναι  εξειδικευμένη Θεραπευτική  φροντίδα και απευθύνεται σε άτομα με επιπλοκές λόγω παθήσεων και δυσλειτουργιών στα νύχια και στο δέρμα των ποδιών. Επιβάλετε ιδιαίτερα σε ευπαθής ομάδες όπως Διαβητικούς, Ψωριασικούς, Αιμοροφιλικούς, Ρευματοπαθείς ή άτομα που υποφέρουν απο πόνους που προέρχονται από κάλους,  εισφρύσεις νυχιών, φλεγμονές νυχιών κλπ, με  σύγχρονες τεχνικές φροντίδας σε μορφή συνεδρίας ή συστηματικής θεραπείας μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους.

Η φροντίδα γίνεται από πιστοποιημένο Ποδολόγο με αυστηρά αποστειρωμένα εργαλεία και ειδικό Ποδιατρικό τροχό με ψεκασμό αντισηπτικού διαλύματος για προστασία κατά τη θεραπεία και ευχάριστο δρόσισμα. Οι παθήσεις αντιμετωπίζονται με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και απόλυτη εναρμόνιση με την ιατρική δεοντολογία αποστείρωσης, θεραπείας και αποκατάστασης. Κατά την θεραπεία δεν γίνεται χρήση νερού, έτσι δεν μεταδίδονται νοσήματα όπως μύκητες, AIDS, ηπατίτιδα C, σύφιλης κλπ.

Διαδικασία Θεραπευτικής  Φροντίδας

Η διαδικασία που ακολουθούμε, περιλαμβάνει την διάγνωση και αξιολόγηση των προβλημάτων που καθορίζει και το πλάνο της θεραπευτικής φροντίδας. Η βασική θεραπευτική φροντίδα περιλαμβάνει σωστό κόψιμο  νυχιών και λείανση, καθαρισμό των επωνυχίων, ασφαλή ανώδυνη αφαίρεση κάλων, απομάκρυνση σκληρύνσεων σε φτέρνα και μετατάρσιο,  απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και ενυδάτωση.

Για τυχόν επι πλέον προβλήματα συνίσταται και ανάλογη  θεραπεία.

           « Δεν περιλαμβάνεται  βάψιμο νυχιών»

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ VIDEO  ΣΤΟ

 YouTube-Logo

Αισθητική Φροντίδα – Πεντικιούρ (Με χρήση τροχού)

Μια από τις αγαπημένες γυναικείες φροντίδες  είναι  και το πεντικιούρ. Τα όμορφα περιποιημένα πόδια (νύχια – δέρμα) δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ένδειξη σωστής προσωπικής υγιεινής και αισθητικής .

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά !     

ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ - Αντίγραφο

Καλλωπιστικό Πεντικιούρ

Στον χώρο μας παρέχουμε ξεχωριστή  αισθητική φροντίδα για πόδια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, σε spa πολυθρόνα, με χαλαρωτικό μασάζ σώματος και ευεργετικό υδρομασάζ πελμάτων. Μοναδική τεχνική σχολαστικής περιποίησης νυχιών και δέρματος, χωρίς τραυματισμούς, με ξεχωριστό πρωτόκολλο εφαρμογής και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.  Με ανάλογους κύκλους Αναγνωρισμένων σπουδών στην αισθητική και την Ποδολογία, τα επιλεγμένα προιόντα και ο σύγχρονος εξοπλισμός,  δίνουν άψογο αποτέλεσμα.

Η έμπρακτη και απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής, εξασφαλίζουν με σιγουριά  την υγεία των ποδιών σας. Η φροντίδα ολοκληρώνεται με αναζοωγονητικό μασάζ πελμάτων και βάψιμο νυχιών. Εμπειρία Ολοκληρωμένης Αισθητικής Φροντίδας και Απόλυτης Χαλάρωσης !

Eάν κατά το Καλλωπιστικό Πεντικιούρ διαγνωστούν παθολογικές αλλαγές  των ποδιών παρέχεται  Ποδολογική, ορθοπεδική και δερματολογική καθοδήγηση για την άμεση ιατρική αντιμετωπισή τους.

Αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών Αισθητικής & Ποδολογίας – Πιστοποίηση – Εξειδίκευση – Εμπειρία

Προηγμένο Σύστημα Απολύμανσης

Η διαφύλαξη της  υγείας των ασθενών – πελατών μας είναι εγγυημένη και αποτελεί για εμάς αξία που οφείλουμε να προφυλάξουμε. Διαθέτουμε σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Ακολουθείται η έμπρακτη και με συνέπεια συστηματική απολύμανση του χώρου εργασίας, των επιφανειών, ο  καθαρισμός  η απολύμανση και  η αποστείρωση των εργαλείων μετά απο κάθε χρήση, σύμφωνα με τις υγειονομικές επιδημιολογικές απαιτήσεις.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Στάδια απολύμανσης και Αποστείρωσης

  1. Υγρή απολύμανση και απομάκρυνση υπολειμμάτων νεκρού δέρματος απο τα χρησιμοποιούμενα εργαλεία, με συσκευή υπερήχων και εγκεκριμένα υγρά απολύμανσης για  προστασία απο ιούς, βακτήρια, μύκητες, τον ιό HIV, HPV, Υπατίτιδα Β, C, ….

  2. Αποστείρωση σε ιατρικό κλίβανο υψηλής αποστείρωσης

  3. Συντήρηση και αναμονή εργαλείων σε ερμάριο UV-C, μέχρι την επόμενη χρήση.

Κατά την διάρκεια της Αισθητικής φροντίδας, γίνεται ψεκασμός αντισηπτικού διαλύματος, για πρόληψη μολύνσεων, μηδενίζοντας την όποια πιθανότητα.

Οι συσκευές υδρομασάζ του πεντικιούρ είναι απο γυαλί και όχι πλαστικό ή άλλο υλικό, χωρίς ανακύκλωση νερού, ώστε βακτήρια, ιοί και  μύκητες να ευδοκιμούν και να συσσωρεύονται στις σωληνώσεις τις εσοχές και τους πόρους των πλαστικών , με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων. 

Ο συνδυασμός της πιστοποιημένης γνώσης, της εξειδίκευσης, η αυστηρή και έμπρακτη τήρηση των κανόνων υγιεινής, η ποιότητα των προιόντων Αισθητικής φροντίδας , δίνουν την δική μας απάντηση στη σύγχρονη Καλλωπιστική φροντίδα των κάτω άκρων.                             

Κάθε σύγκριση ……….. για εμάς είναι μια ακόμα επιβεβαίωση !!

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ VIDEO  ΣΤΟ

YouTube-Logo

Ονυχοκρύπτωση

Εισχώρηση Νυχιού  στο  Δέρμα                                    

Με τον όρο ονυχοκρύπτωση εννοούμαι την εισχώρηση του νυχιού στο δέρμα. Η κλινική εικόνα της εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Το παρανύχιο και τα γύρω από αυτό μαλακά μόρια, αποκτούν  ερυθρό χρώμα με οίδημα, έντονο πόνο και κάποιες φορές μόλυνση με πυώδη έκκριση. Το κάθε περιστατικό είναι μοναδικό, όπως και  τα αίτια  που το προκαλούν, (λάθος κόψιμο, το σχήμα της κοίτης, το πάχος, η μορφή του νυχιού, υπεριδρωσία, ακατάλληλα υποδήματα, έντονη καταπόνηση, κληρονομικότητα, παθολογικές αιτίες όπως κοιλονύχια, κ.α.)  Το οίδημα που συνήθως δημιουργείται, εμποδίζει την οπτική επαφή με το παρεκλινόμενο τμήμα του νυχιού. 

  Φροντίδα  Ονυχοκρύπτωσης

ΟΝΥΧΟΚΡΥΠΤΩΣΗ

Αντιμετώπιση της ονυχοκρύπτωσης

Η συντηρητική αντιμετώπιση της ονυχοκρύπτωσης έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ανήκει στη δικαιοδοσία του Ποδολόγου.

Σε αντίθεση με τον γιατρό, ο οποίος ως επί το πλείστον καταφεύγει σε μερική ή ολική αφαίρεση ( ονυχεκτομή ), εμείς αντιμετωπίζουμε την εισχώρηση με την αφαίρεση μόνο του παρεκλινόμενου τμήματος (σφηνοειδής εκτομή), με άμεση ανακούφιση της προσβεβλημένης περιοχής από τον πόνο και τα συμπτώματα. Τα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να  αντιμετωπίζουμε αυτή την υποτροπιάζουσα κατάσταση με άριστο αποτέλεσμα. Παράλληλα συστήνονται ανακουφιστικά προιόντα που εμποδίζουν την εκ νέου εισχώρηση στο δέρμα, απαλύνουν τον πόνο, προλαμβάνουν τη δημιουργία μολυσματικών καταστάσεων και βοηθούν την  επούλωση του τραυματισμένου δέρματος.

Στην ενότητα ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΟΡΘΟΝΥΧΙΑ, θα ενημερωθείτε για την εντελώς ανώδυνη μέθοδο διόρθωσης και αποκατάστασης της ροπής εισφρύσαντος νυχιού ( ονυχοκρύπτωσης ), που εφαρμόζουμε με επιτυχία !

Επικουρική Θεραπεία  Ονυχοκρύπτωσης

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε περιστατικά εισχώρησης νυχιού, με πυώδη έκκριση, κοκκίωμα , οίδημα και μετα την σφηνοειδή εκτομή του νυχιού, χρειάζεται να προστατευθεί η πληγή στο παρονύχιο απο  μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς, που μπορεί να εξελιχθούν σε εστίες μόλυνσης με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζουμε συμπληρωματική ανώδυνη ηλεκτροθεραπεία, που προκαλεί οζονισμό ( αποστείρωση ). Επιταχύνει την ανάπλαση του δέρματος, έχει αιμοστατική δράση, ενώ λίγα λεπτά αρκούν για την μείωση πόνου , ερεθισμών, οιδήματος  και αποφυγή τυχόν  λοιμώξεων.

Προσοχή

1. Μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της εισχώρησης των νυχιών μόνοι σας , για την αποφυγή καταστάσεων που θα δυσκολέψουν περισσότερο την αφαίρεση του εισφρύσαντος τμήματος του νυχιού. Επίσης μην απευθύνεστε σε άσχετους, γιατί δεν είναι ευαισθητοποιημένοι και επαρκώς ενημερωμένοι για τον κίνδυνο. Τυχόν τραυματισμός της κοίτης ή του παρονυχίου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην σωστή ανάπτυξη του νυχιού. Η αντιμετώπιση της ονυχοκρύπτωσης απαιτεί τις γνώσεις ενός ειδικού υγείας και προυποθέτει την τήρηση των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή εμπύων καταστάσεων και επι πλέον προβλημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε οστεομυελίτιδα και ακρωτηριασμό.

2. Η ολική αφαίρεση των νυχιών, σε περίπτωση εισχώρησης στο δέρμα ( ονυχοκρύπτωση ), δεν λύνει πάντοτε το πρόβλημα. Αντιθέτως, λόγω ενδεχόμενου τραυματισμού της μήτρας ή της κοίτης των νυχιών μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα, όπως αυτό της ονυχογρύπωσης(δυσμορφία).

Δυσμορφίες νυχιών μετά απο ολική αφαίρεση, λόγω εισχώρησης

 

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ VIDEO  ΣΤΟ

YouTube-Logo

Υγιεινή και Ασφάλεια Περίθαλψης

Προηγμένο Σύστημα Απολύμανσης

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

 Η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών – πελατών μας είναι εγγυημένες και αποτελεί για εμάς αξία που οφείλουμε να προφυλάξουμε. Διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Ακολουθείται η έμπρακτη και με συνέπεια συστηματική απολύμανση του χώρου εργασίας, των επιφανειών, ο καθαρισμός η απολύμανση και η αποστείρωση των εργαλείων μετά απο κάθε χρήση, σύμφωνα με τις υγειονομικές επιδημιολογικές απαιτήσεις.

  1. Υγρή απολύμανση και απομάκρυνση υπολειμμάτων νεκρού δέρματος απο τα χρησιμοποιούμενα εργαλεία , με συσκευή υπερήχων (ultrasonic) και εγκεκριμένα υγρά απολύμανσης για προστασία απο ιούς, βακτήρια, μύκητες, HIV, HPV, Υπατίτιδα Β, C, ….

  2. Αποστείρωση σε ιατρικό κλίβανο υψηλής αποστείρωσης

  3. Συντήρηση και αναμονή εργαλείων σε cabinet UV-C, μέχρι την επόμενη χρήση.

Κατά την διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας, γίνεται χρήση τελευταίας τεχνολογίας ιατρικού ποδολογικού τροχού με ψεκασμό αντισυπτικού διαλύματος, για πρόληψη και ανακούφιση, μηδενίζοντας την όποια πιθανότητα μόλυνσης.

Ο συνδυασμός της πιστοποιημένης γνώσης, της εξειδίκευσης, η αυστηρή και έμπρακτη τήρηση των κανόνων υγιεινής, η ποιότητα των προιόντων ποδιατρικής φροντίδας και οι καινοτόμες θεραπείες, δίνουν την δική μας απάντηση στη σύγχρονη θεραπεία των κάτω άκρων.                             

Κάθε σύγκριση……….. για εμάς είναι μια ακόμα επιβεβαίωση !!

Προϊόντα Καθημερινής Φροντίδας

Στο χώρο μας θα βρείτε επώνυμα επαγγελματικά ποδολογίας κατάλληλα, για περιπτώσεις ξηροδερμίας των ποδιών και  σκληρύνσεων του πέλματος, που οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή στο σακχαρώδη διαβήτη. Υδρολιπιδικές λοσιόν ή κρέμες με ουρία και ceramides για εντατική περιποίηση και ενυδάτωση των ποδιών. Εξειδικευμένες κρέμες θεραπείας, ενυδάτωσης, και ανάπλασης δέρματος ( σκασμένες φτέρνες ),που μειώνουν την κεράτινη στοιβάδα, αποκαθιστούν τη φυσική υφή της επιδερμίδας και προστατεύουν από τις φλεγμονές. Ποδόλουτρα βοτάνων, κρέμες αργύρου, αντιμυκητησιακή πούδρα ή spray για καθημερινή φροντίδα  που ρυθμίζουν την εφίδρωση και εξουδετερώνουν την κακοσμία των ποδιών, με αντιβακτηριδιακή δράση, για πρόληψη  μυκητιάσεων . Κρέμες που υποστηρίζουν τη φλεβική λειτουργία, αναζωογονούν,  ξεκουράζουν και ανακουφίζουν τα πόδια από το πρήξιμο και το βάρος στις γάμπες ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ανακουφιστικά προιόντα περιποίησης , ιδανικά για πληγωμένα και κουρασμένα πόδια και έντονα καταπονημένο δέρμα.

Κατάλληλα Για Ορθοστασία / Έντονη Κούραση / Αθλητές / Στρατιώτες / Διαβητικούς / Εγγύους