Θεραπεία Πέλματος

Τα πόδια είναι τα μέλη του σώματος που δέχονται μεγάλη καταπόνηση καθημερινά. Έτσι δημιουργούνται επώδυνα, αντιαισθητικά και ανθυγιεινά δερματικά προβλήματα.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΕΙΣ- ΚΑΛΟΙ

Ο Ποδολόγος είναι ο ειδικός υγείας στην διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων των κάτω άκρων, γνωρίζει πως πρέπει να επέμβει μηδενίζοντας τους κινδύνους, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό, ειδικές τεχνικές με αυστηρή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και αποκαθιστά τα δερματικά προβλήματα του πέλματος. Εντοπίζει τα σημεία υψηλής πίεσης και τα αίτια δημιουργίας, δίνει συμβουλές με σκοπό να απαλλάξει τον πάσχοντα από τον πόνο και τις ενοχλήσεις.

 Θεραπεία Αποκατάστασης Πέλματος

ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΛΜΑΤΟΣ (2)

Θεραπεία

Ακολουθούμε ανώδυνη και αναίμακτη συντηρητική θεραπεία όλου του πέλματος με χρήση ποδιατρικού τροχού , με έμφαση στην αφαίρεση των υπερκερατώσεων, των σκληρύνσεων της φτέρνας και των τυλωμάτων του μεταταρσίου. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με προιόντα ενυδάτωσης.

Σε παραμελημένα περιστατικά συνιστάται θεραπεία παραφίνης για βαθιά ενυδάτωση,  ανάπλαση και επαναφορά της ελαστικότητας του δέρματος.           

Ορατά αποτελέσματα από την πρώτη επίσκεψη.

Προσοχή

1. Εάν μετά την θεραπεία, δεν εντοπιστούν τα σημεία υψηλής πίεσης και δεν εξαλειφθούν τα αίτια που τα δημιουργούν , είναι βέβαιη η υποτροπή των προβλημάτων. Οι τακτικές επισκέψεις σε Ποδολόγο, αλλά και η προσωπική φροντίδα, βοηθούν ώστε να αποκαθίσταται και να συντηρείται το δέρμα υγιές , ειδικά στα σημεία όπου υπάρχει προδιάθεση ή εκ νέου δημιουργία σκλήρυνσης. Σε περιπτώσεις οστεικών παραμορφώσεων (Κότσι ή πτώση Μεταταρσίων) ο Ποδολόγος μπορεί να απαλλάξει άμεσα τον πάσχοντα από τον πόνο και τις ενοχλήσεις , συστήνοντας παράλληλα με την φροντίδα και κατάλληλα ορθοτικά βοηθήματα .

2.  Απαγορεύεται η χρήση ξυραφιών για την αφαίρεση των σκληρύνσεων , λόγω ερεθισμών, επικινδυνότητας τραυματισμού, μόλυνσης ή δημιουργία μεγαλύτερης υπερκεράτωσης (φαινόμενο Koebner). Ακόμη πρέπει να αποφεύγεται η χρήση καυστικών υγρών ή επιθεμάτων , λόγω της επικινδυνότητας δημιουργίας χημικών εγκαυμάτων που δύσκολα επουλώνονται και με επακόλουθο την ανάπτυξη μολύνσεων.

Οι πρακτικές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους διαβητικούς .

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ

YouTube-Logo

Ραγάδες Φτέρνας

Οι Ξηρές και σκασμένες φτέρνες είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που επηρεάζει τους ενήλικες και κυρίως τους ηλικιωμένους. Δεν είναι απλά ένα αντιαισθητικό πρόβλημα, αλλά και πρόβλημα υγείας.

ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΤΕΡΝΑΣ

Ένας συνδυασμός αιτιών συμβάλλει σε αυτή την αντιαισθητική και ανθυγιεινή κατάσταση των ποδιών , με κύρια αιτία την ξηροδερμία. Άλλες αιτίες που συμβάλλουν είναι παραμορφώσεις του ποδιού, οι ερεθισμοί του δέρματος από ακατάλληλα παπούτσια, οι συνθήκες εργασίας, το υπερβολικό βάρος του σώματος, μεταβολές στον οργανισμό οι οποίες προκαλούν την έλλειψη συντήρησης των στοιβάδων του δέρματος και η γήρανση .  Τα σκασίματα επίσης εμφανίζονται και σε περιπτώσεις ψωρίασης, ασθένειας των λεπιών, νευροδερματίτιδα και άλλες δερματικές ασθένειες.

Οι ραγάδες δημιουργούνται στα σημεία του ποδιού που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, όπως η φτέρνα ή το εμπρόσθιο τμήμα του πέλματος (μετατάρσιο).

Οι περιοχές του πέλματος με τάση δημιουργίας ραγάδων, χρειάζονται ιδιαίτερα προσεκτική περιποίηση, η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται μόνον στην απομάκρυνση των σκληρύνσεων.

Θεραπεία

Ο ποδολόγος γνωρίζει πως πρέπει να επέμβει, μηδενίζοντας τους κινδύνους τραυματισμών και μόλυνσης, με σύγχρονο ποδιατρικό εξοπλισμό, ειδικές τεχνικές και τηρώντας αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, μπορεί να απαλλάξει άμεσα τον πάσχοντα από τον πόνο και τις ενοχλήσεις.

Παρέχουμε σημαντική βοήθεια εφαρμόζοντας μοναδική θεραπεία αντιμετώπισης των επώδυνων, αντιαισθητικών και ανθυγιεινών δερματικών προβλημάτων της φτέρνας. Ακολουθούμε συντηρητική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, των υπερκερατώσεων, των σκληρύνσεων και την εξομάλυνση των ραγάδων της φτέρνας, με ποδιατρικό τροχό και ειδικές φρέζες. Βαθειά ενυδάτωση παραφίνης για ανάπλαση και επαναφορά της ελαστικότητας του δέρματος. Ορατά αποτελέσματα από την πρώτη επίσκεψη. Σε χρόνια παραμελημένα περιστατικά, ίσως να χρειαστεί επανάληψη της αγωγής.

Επικουρική Θεραπεία Ραγάδων Φτέρνας

 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ

Τις περιπτώσεις έντονων μολυσματικών ραγάδων, με οροαιματηρή έκκριση, τις αντιμετωπίζουμε με ειδική ανώδυνη ηλεκτροθεραπεία, που προκαλεί οζονισμό (αποστείρωση). Εξαλείφει ιούς, βακτήρια, παθογόνα, ενώ μειώνει τον ερεθισμό του δέρματος. Ενισχύει με επιτυχία την αποτελεσματικότητα της κύριας θεραπευτικής Φροντίδας. Επίσης βοηθά στην επούλωση των ραγάδων του δέρματος και αποτρέπει την δημιουργία εστιών μόλυνσης που μπορεί να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

Θεραπεία Παραφίνης

Η θεραπεία με παραφίνη είναι αρκετά κοινή, με ευεργετικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση δερματικών και μυοσκελετικών παθήσεων όπως Έκζεμα, Ψωρίαση, Ξηροδερμία, Αρθρίτιδα, Θυλακίτιδα, Τενοντίτιδα , Ινομυαλγία, Φλεγμονές, Μυϊκούς σπασμούς, Καταπονημένους μύες, Δύσκαμπτες αρθρώσεις κλπ.

 ΠΑΡΑΦΙΝΗ

Πως Λειτουργεί η Παραφίνη

Τα πόδια προετοιμάζονται με ειδικά απολυμαντικά προιόντα του δέρματος πριν την θεραπεία. Μετά την σχετική προετοιμασία βυθίζονται σε ζεστή παραφίνη και καλύπτονται για να διατηρηθεί η θερμοκρασία σταθερή.

Βαθιά ενυδάτωση Δέρματος

Σε περιπτώσεις Ξηροδερμίας, κατά  την προετοιμασία των ποδιών, χρησιμοποιείται επι πλέον ειδικό προιόν φροντίδας και ενυδάτωσης του δέρματος. Όταν τα πόδια βυθίζονται στην ζεστή παραφίνη, μέσω της απόφραξης  αρχίζουν να αιματώνονται και να ανοίγουν οι πόροι του δέρματος(λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας). Το ειδικό προϊόν φροντίδας του δέρματος που προηγουμένως εφαρμόσαμε, παγιδεύεται απο το στρώμα της παραφίνης, εισχωρώντας έτσι στις ενδότερες στιβάδες , ενυδατώνει και επαναφέρει την ελαστικότητά του. Το Παραφινόλουτρο είναι μία θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης, για πόδια ταλαιπωρημένα, ξηρά, αφυδατωμένα, με τάση υπερκεράτωσης. Είναι μια αποφρακτική θερμική θεραπεία, η οποία φροντίζει και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα. Ακόμη και μετά την πρώτη θεραπεία το δέρμα είναι εμφανώς πιο λείο, μαλακό και ενυδατωμένο.

Προσοχή

1. Εάν τα σκασίματα (ραγάδες) αντιμετωπισθούν επιπόλαια, μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε τραύματα με έντονο πόνο, σε πύλη εισόδου μικροβίων και εστία μολύνσεων. Απαιτείται προσεκτική φροντίδα, η οποία πρέπει να γίνεται μόνο από Ποδολόγο. Απαγορεύεται η χρήση ξυραφιών, λόγω ερεθισμών, επικινδυνότητας τραυματισμού, μόλυνσης ή δημιουργία μεγαλύτερης υπερκεράτωσης (φαινόμενο Koebner). Ακόμη πρέπει να αποφεύγεται η χρήση καυστικών υγρών ή επιθεμάτων, λόγω της επικινδυνότητας δημιουργίας χημικών εγκαυμάτων που δύσκολα επουλώνονται με επακόλουθο την ανάπτυξη εστιών μόλυνσης.

2. Τα σκασίματα στις φτέρνες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους διαβητικούς, μπορεί να δημιουργήσουν βαθύτερες πληγές που δύσκολα επουλώνονται και μολύνσεις με σοβαρές συνέπειες.

Αντενδείξεις

Η αγωγή παραφίνης δεν συνιστάτε σε άτομα με Υπέρταση, Διαβήτη ή Φλεβίτιδα

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ

YouTube-Logo

Κάλοι Δακτύλων

Οι κάλοι είναι ο σχηματισμός τοπικών σκληρύνσεων (κεράτινες μάζες),  και είναι η πιο συνηθισμένη αλλαγή που παρουσιάζεται στα πόδια. Ο σχηματισμός τους είναι μια φυσιολογική αντίδραση του δέρματος στη άσκηση επαναλαμβανόμενης τριβής και πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία των δακτύλων και του πέλματος.

ΑΓΩΓΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΛΩΝ

Μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών, όπως κακής ποιότητας υποδήματα, οστεικές παραμορφώσεις όπως κότσι, πτώση μεταταρσίων,  παραμορφώσεις δακτύλων. Οι κάλοι είναι πολύ επώδυνοι αλλά και επικίνδυνοι εάν παραμεληθούν. 

Eμφανίζονται  με διάφορες μορφές ,  σαν:

1. Μαλακοί κάλοι (ρόζοι) που δημιουργούνται ανάμεσα στα δάκτυλα, συνήθως μεταξύ 4ου και 5ου δακτύλου και μερικές φορές βρίσκουμε δύο βλάβες, τη μία απέναντι από την άλλη. Προκαλούν πόνο και φλεγμονή, απορροφούν υγρασία από τον ιδρώτα και έτσι μουσκεμένοι δευτεροπαθώς επιμολύνονται από μύκητες και βακτηρία. 

2. Σκληροί κάλοι (σε αντίθεση με τους ρόζους που είναι μόνον επιφανειακή σκλήρυνση), εκτείνονται σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, προκαλούν έντονο πόνο ο οποίος προκαλείται λόγω πίεσης του πυρήνα (ρίζα) στα διερχόμενα νεύρα που διασχίζουν τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος. Οι σκληροί κάλοι συνήθως εμφανίζονται στην ραχιαία επιφάνεια της διαφαλαγγικής άρθρωσης των δακτύλων  ή εξωτερικά στην άρθρωση του πρώτου και πέμπτου δακτύλου.

3. Αγγειακοί ή νευροαγγειακοί κάλοι δημιουργούνται στα πόδια λόγω βλάβης που προκαλείται στα αγγεία ή τα νεύρα στο σημείο όπου υπάρχουν ήδη κάλοι. Ο αγγειακός ή νευρο αγγειακός κάλος αποτελεί στην ουσία την επιδείνωση της κατάστασης ενός κάλου που προϋπάρχει και έχει υποστεί πίεση ή περισσότερη ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημαντική βλάβη.

4.  Υπονύχιοι κάλοι σχηματίζονται στην αύλακα των νυχιών, κυρίως στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών και κάτω από το νύχι. Η αιτία της ανάπτυξης αυτής της μορφής των κάλων, είναι η πίεση από τα παπούτσια.

Οι κάλοι μπορεί να είναι τόσο επώδυνοι ώστε να επηρεάζουν το βάδισμα, την επιλογή υποδημάτων αλλά και τις δραστηριότητες του ατόμου.

Κάλοι  Πελμάτων

Οι κάλοι των Πελμάτων μπορεί να προκληθούν επίσης από σειρά αιτιών, όπως κακής ποιότητας υποδήματα, οστεικές παραμορφώσεις όπως κότσι, πτώση μεταταρσίων,  παραμορφώσεις δακτύλων ή μείωση του λιπώδους ιστού.

Οι κάλοι των πελμάτων είναι μικρές εντοπισμένες επώδυνες βλάβες κυρίως κάτω από τις κεφαλές των μεταταρσίων (λόγω πτώσης) , περιέχουν κεντρικό κερατινικό βύσμα (πυρήνας). Σχηματίζονται απο την τριβή και πίεση που δέχεται το δέρμα ,απο την οξεία προβολή του κονδύλου μιας μετατάρσιας κεφαλής και την σόλα των παπουτσιών. Επίσης στην βλαισή ή ραιβή πτέρνα παρατηρείται μερικές φορές μια  διάχυτη υπερκερατωσική περιοχή (callus) με ομοιόμορφο πάχος, χωρίς σαφή όρια, χωρίς κεντρικό πυρήνα, που δεν είναι πάντα επώδυνη.

Θεραπεία

Όπως κάθε πάθηση, η αντιμετώπιση των κάλων και των σκληρύνσεων, απαιτεί τις γνώσεις ειδικού Ποδολόγου για την αποφυγή τραυματισμών και την τήρηση των κανόνων υγιεινής   για την αποτροπή  μολύνσεων .

Αντιμετωπίζουμε τους επώδυνους και αντιαισθητικούς κάλους ακολουθώντας συντηρητική θεραπεία (ανώδυνη και ασφαλή) για την αφαίρεση ή την εκπυρήνωση τους, xρησιμοποιώντας ειδικό Ποδιατρικό τροχό με ψεκασμό αντισηπτικού διαλύματος για αντισηψία, άμεση απαλλαγή απο πόνο και ενοχλήσεις.

Οδηγίες για αντιμετώπιση με χρήση προιόντων φροντίδας και ανακούφισης.

Σε περιπτώσεις οστεικών παραμορφώσεων, συνιστούμε χρήση ορθοτικών βοηθημάτων.

Προσοχή

Στους διαβητικούς ασθενείς, ο κάλος  είναι σήμα κινδύνου για τη δημιουργία περισσότερων και σοβαρότερων επιπλοκών. Έτσι  οι ασθενείς  με διαβήτη κατατάσσονται στην κατηγορία  των ασθενών υψηλού κινδύνου.

Εάν δεν εξαλειφθεί η κύρια αιτία δημιουργίας των κάλων (στενά υποδήματα ή οστεικές παραμορφώσεις κλπ), είναι βέβαιη η υποτροπή και επανεμφανισή τους , όποια μέθοδος και εάν χρησιμοποιηθεί.

Η αφαίρεση των κάλων με ξυράφι, εκτός του ερεθισμού, κινδύνου τραυματισμού και μόλυνσης, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη υπερκεράτωση (φαινόμενο Koebner).

Σε περίπτωση επιλογής αφαίρεσης με λέιζερ, η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία λόγω καψίματος του ιστού. Επίσης ενδέχεται η πυροδότηση του φαινομένου (Koebner) και λόγω του εγκαύματος πιθανή πρόκληση μόλυνσης. Η αφαίρεση των κάλων με αυτή την μέθοδο, δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν απο σακχαρώδη διαβήτη.

Ακόμη πρέπει να αποφεύγεται η χρήση καυστικών υγρών ή καυστικών επιθεμάτων, λόγω της επικινδυνότητας δημιουργίας χημικών εγκαυμάτων που δύσκολα επουλώνονται και με επακόλουθο την ανάπτυξη εστιών μόλυνσης.  

Η πρακτική αυτή είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς.

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ

YouTube-Logo

YouTube-Logo

Μυρμηγκιές πελμάτων

Οι μυρμηγκιές είναι ακίνδυνα καλοήθη δερματικά εξογκώματα, που εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του σώματος ακόμη και στα πόδια. Έχουν το σχήμα κουνουπιδιού ή παρουσιάζονται σαν μαύρες κουκίδες σε ένα λευκό πυρήνα και προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ

Είναι ακίνδυνες, αλλά ιδιαίτερα μεταδοτικές και ενοχλητικές. Οι μυρμηγκιές που εμφανίζονται στο πέλμα, χρειάζεται η πείρα ενός ειδικού για να τις ξεχωρίσει, γιατί πολλές φορές συγχέονται με τους κάλους. 

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι θεραπείας όπως :

1. Η χημική καυτηρίαση με χρήση διαφόρων καυστικών ουσιών που διατίθεται από τα φαρμακεία, δρούν καταστρέφοντας την μυρμηγκιά, αλλά και υγιές δέρμα που σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί επώδυνη πληγή που δύσκολα επουλώνεται. Η χρήση τους απαιτεί πολύ προσοχή, διότι εγκυμονούν μολύνσεις, ενώ για να υπάρξει οριστικό αποτελέσματα, θα πρέπει να εφαρμόζεται το οξύ κάθε μέρα. Η θεραπεία αυτή μπορεί να διαρκέσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Η κρυοθεραπεία όπου ψύχεται η μυρμηκιά με υγρό άζωτο για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 3-4 εβδομάδες μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι μυρμηγκιές. Είναι σχετικά επώδυνη μέθοδος, αλλά με αρκετά καλό αποτέλεσμα.

3. Η χειρουργική αφαίρεση των μυρμηγκιών είναι μια μέθοδος που αποφεύγεται λόγω υποτροπών. Συνήθως εφαρμόζεται σε μυρμηγκιές που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χειρουργική αφαίρεση των μυρμηγκιών είναι η πιθανότητα λοίμωξης ή ο σχηματισμός ουλής.

4. Η ηλεκτροκαυτηρίαση καταστρέφει την μυρμηγκιά με χρήση ηλεκτρισμού. Είναι αποτελεσματική όπως και η κρυοθεραπεία, αλλά υπάρχει κίνδυνος  σχηματισμού ουλής και   μόλυνσης.

5. Η θεραπεία με laser CO2 έχει αποτελεσματικότητα παρόμοια με αυτή της ηλεκτροκαυτηρίασης. Εφαρμόζεται κυρίως όταν υπάρχουν διάσπαρτες μυρμηγκιές. Είναι σχετικά δαπανηρή μέθοδος και επώδυνη λόγω καψίματος του ιστού που προκαλείται απο το λέιζερ, γιαυτό η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Οι επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν, είναι η αργή επούλωση και ενδεχόμενη μόλυνση, λόγω του εγκαύματος.

Ανεξαρτήτως της μεθόδου θεραπείας, μπορεί να απαιτηθούν περισσότερες απο μια συνεδρίες για την πλήρη εξάλειψη τους. 

To αποτέλεσμα μιας θεραπείας μπορεί να είναι διαφορετικό μεταξύ των ασθενών και καμία θεραπεία δεν εγγυάται οτι η μόλυνση δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι παράλληλα με την οποιαδήποτε θεραπεία, θα πρέπει να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής των ποδιών, αλλά και να αποφεύγονται συνθήκες που μπορεί να δημιουργήσουν επαναμόλυνση.

1. Θεραπευτική επιλογή (Τεχνολογία Plasma)

Η θεραπεία των μυρμηγκιών με  τεχνολογία Plasma που αποκλειστικά εφαρμόζουμε στον τομέα της Ποδολογίας, αποτελεί μία επαναστατική και καινοτόμο μέθοδο στον κόσμο της δερματολογίας και της αναίμακτης χειρουργικής. Η θεραπεία με  πλάσμα , είναι ένας νέος τρόπος αντιμετώπισης των μηρμυγκιών – σχεδόν ανώδυνος ,  λόγω  εξάτμισης του ιστού από το πλάσμα, χωρίς διάδοση της θερμότητας και δημιουργία εγκαύματος. Επειδή δεν υπάρχει ανοιχτό τραύμα και πόνος μετά την θεραπεία, οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν άμεσα τον ενεργό τρόπο ζωής τους.

Καυτηρίαση Μυρμηγκιάς με Plasma

2. Θεραπευτική επιλογή (Ozon & νιτρικός άργυρος)

Αντιμετωπίζουμε τις μυρμηγκιές ανώδυνα, με επιτυχή συνδυασμό τριών φάσεων θεραπείας, χωρίς τις επιπλοκές άλλων μεθόδων (ουλές, πόνο, μολύνσεις). Χρησιμοποιούμε ειδικό προιόν και μηχανική αφαίρεση της υπερκεράτωσης με κατάλληλες φρέζες, ώστε να αποδομηθεί και να γίνει ευδιάκριτος ο όγκος και το βάθος της.

Ακολουθεί επιπλέον αγωγή ανώδυνης ηλεκτροθεραπείας, που προκαλεί οζονισμό (αποστείρωση).

Ολοκληρώνεται ανώδυνα Θεραπεία καυτηριάζοντας τις μυρμηγκιές με  νιτρικό Άργυρο  (νιτρικός άργυρος 75% και νιτρικό κάλιο 25%  ).

Χρώση Μυρμηγκιάς με Νιτρικό Άργυρο

ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ - ΝΙΤΡΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

 ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ

YouTube-Logo

 Ξηροδερμία Ποδιών

Η Ξηροδερμία δεν είναι Άπλα Ένα Αισθητικό Πρόβλημα!

Η ξηροδερμία των ποδιών είναι ένδειξη διαταραχής της υδατικής ισορροπίας και έλλειψη λιπιδίων και συστατικών (Ουρία και Λακτικό Οξύ) που συγκρατούν την υγρασία της επιδερμίδας.

ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ

Αιτία είναι κάποιες παθήσεις, η λήψη φαρμάκων, ορμονικές διαταραχές και η γήρανση. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η τραχύτητα και η πάχυνση του δέρματος των πελμάτων, ιδιαίτερα στη περιοχή των φτερνών όπου παρουσιάζονται σκασίματα (ραγάδες) λόγω της υπερβολικής ξηρότητας και των ασκούμενων πιέσεων. Εκτός της αντιαισθητικής εικόνας αποτελούν σοβαρή εστία μολύνσεων και ερεθισμών. Η ξηροδερμία προσβάλει το 40% των διαβητικών και αυξάνει των κίνδυνο της εμφάνισης πληγών που δύσκολα επουλώνονται.

Αντιμετώπιση της Ξηροδερμίας

Η ξηροδερμία των ποδιών χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα όπως και κάθε πάθηση. Ο Ποδολόγος είναι ο ειδικός, ο οποίος με περιοδικές επισκέψεις βοηθά να βελτιωθεί το πρόβλημα, με απομάκρυνση του νεκρού δέρματος για την καλύτερη απορρόφηση των προιόντων ενυδάτωσης και των σκληρύνσεων πριν καταλήξουν σε επώδυνα σκασίματα. Η παραμέληση αντιμετώπισης της, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον προβλήματα, τα οποία χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους διαβητικούς.

Πρόληψη

Η αντιμετώπιση της ξηροδερμίας και των επιπλοκών της, πρέπει να τεθεί στην διαδικασία της πρόληψης με την βοήθεια Ποδολόγου, την χρήση καταλλήλων προιόντων ποδοθεραπείας και προσωπική φροντίδα. Τα προιόντα αυτά, είναι σχεδιασμένα μόνο για το δέρμα των ποδιών με μεγάλη διεισδυτικότητα, για να εξισορροπούν την έλλειψη υγρασίας όσο και λιπιδίων, αποκαθιστώντας έτσι την φυσιολογική λειτουργία του φράγματος της επιδερμίδας.

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ

YouTube-Logo