Θεραπεία Πέλματων

Τα πόδια είναι τα μέλη του σώματος που δέχονται μεγάλη καταπόνηση καθημερινά. Έτσι δημιουργούνται επώδυνα, αντιαισθητικά και ανθυγιεινά δερματικά προβλήματα.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΕΙΣ- ΚΑΛΟΙ

Ο Ποδολόγος είναι ο ειδικός υγείας στην διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων των κάτω άκρων, γνωρίζει πως πρέπει να επέμβει μηδενίζοντας τους κινδύνους, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό, ειδικές τεχνικές με αυστηρή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και αποκαθιστά τα δερματικά προβλήματα του πέλματος. Εντοπίζει τα σημεία υψηλής πίεσης και τα αίτια δημιουργίας, δίνει συμβουλές με σκοπό να απαλλάξει τον πάσχοντα από τον πόνο και τις ενοχλήσεις.

 Θεραπεία Αποκατάστασης Πέλματος

ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΛΜΑΤΟΣ (2)

Θεραπεία

Ακολουθούμε ανώδυνη και αναίμακτη συντηρητική θεραπεία όλου του πέλματος με χρήση ποδιατρικού τροχού , με έμφαση στην αφαίρεση των υπερκερατώσεων, των σκληρύνσεων της φτέρνας και των τυλωμάτων του μεταταρσίου. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με προιόντα ενυδάτωσης.

Σε παραμελημένα περιστατικά συνιστάται θεραπεία παραφίνης για βαθιά ενυδάτωση,  ανάπλαση και επαναφορά της ελαστικότητας του δέρματος.           

Ορατά αποτελέσματα από την πρώτη επίσκεψη.

Προσοχή

1. Εάν μετά την θεραπεία, δεν εντοπιστούν τα σημεία υψηλής πίεσης και δεν εξαλειφθούν τα αίτια που τα δημιουργούν , είναι βέβαιη η υποτροπή των προβλημάτων. Οι τακτικές επισκέψεις σε Ποδολόγο, αλλά και η προσωπική φροντίδα, βοηθούν ώστε να αποκαθίσταται και να συντηρείται το δέρμα υγιές , ειδικά στα σημεία όπου υπάρχει προδιάθεση ή εκ νέου δημιουργία σκλήρυνσης . Σε περιπτώσεις οστεικών παραμορφώσεων (Κότσι ή πτώση Μεταταρσίων) ο Ποδολόγος μπορεί να απαλλάξει άμεσα τον πάσχοντα από τον πόνο και τις ενοχλήσεις , συστήνοντας παράλληλα με την φροντίδα και κατάλληλα ορθοτικά βοηθήματα .

2.  Απαγορεύεται η χρήση ξυραφιών για την αφαίρεση των σκληρύνσεων , λόγω ερεθισμών, επικινδυνότητας τραυματισμού, μόλυνσης ή δημιουργία μεγαλύτερης υπερκεράτωσης (φαινόμενο Koebner). Ακόμη πρέπει να αποφεύγεται η χρήση καυστικών υγρών ή επιθεμάτων , λόγω της επικινδυνότητας δημιουργίας χημικών εγκαυμάτων που δύσκολα επουλώνονται με αποτέλεσμα την δημιουργία μολύνσεων. Οι πρακτικές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους διαβητικούς .

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ

YouTube-Logo

Ραγάδες Φτέρνας

Οι Ξηρές και σκασμένες φτέρνες είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που επηρεάζει τους ενήλικες και κυρίως τους ηλικιωμένους. Δεν είναι απλά ένα αντιαισθητικό πρόβλημα, αλλά και πρόβλημα υγείας.

ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΤΕΡΝΑΣ

Ένας συνδυασμός αιτιών συμβάλλει σε αυτή την αντιαισθητική και ανθυγιεινή κατάσταση των ποδιών , με κύρια αιτία την ξηροδερμία. Άλλες αιτίες που συμβάλλουν είναι παραμορφώσεις του ποδιού, οι ερεθισμοί του δέρματος από ακατάλληλα παπούτσια, οι συνθήκες εργασίας, το υπερβολικό βάρος του σώματος, μεταβολές στον οργανισμό οι οποίες προκαλούν την έλλειψη συντήρησης των στοιβάδων του δέρματος και η γήρανση .  Τα σκασίματα επίσης εμφανίζονται και σε περιπτώσεις ψωρίασης, ασθένειας των λεπιών, νευροδερματίτιδα και άλλες δερματικές ασθένειες.

Οι ραγάδες δημιουργούνται στα σημεία του ποδιού που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, όπως η φτέρνα ή το εμπρόσθιο τμήμα του πέλματος (μετατάρσιο).

Οι περιοχές του πέλματος με τάση δημιουργίας ραγάδων, χρειάζονται ιδιαίτερα προσεκτική περιποίηση, η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται μόνον στην απομάκρυνση των σκληρύνσεων.

Θεραπεία

Ο ποδολόγος γνωρίζει πως πρέπει να επέμβει, μηδενίζοντας τους κινδύνους με σύγχρονο ποδιατρικό εξοπλισμό, ειδικές τεχνικές και τηρώντας αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, μπορεί να απαλλάξει άμεσα τον πάσχοντα από τον πόνο και τις ενοχλήσεις.

Παρέχουμε σημαντική βοήθεια εφαρμόζοντας μοναδική θεραπεία αντιμετώπισης των επώδυνων, αντιαισθητικών και ανθυγιεινών δερματικών προβλημάτων της φτέρνας. Ακολουθούμε συντηρητική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, των υπερκερατώσεων, των σκληρύνσεων και την εξομάλυνση των ραγάδων της φτέρνας, με ποδιατρικό τροχό και ειδικές φρέζες. Βαθειά ενυδάτωση παραφίνης για ανάπλαση και επαναφορά της ελαστικότητας του δέρματος. Ορατά αποτελέσματα από την πρώτη επίσκεψη. Σε χρόνια παραμελημένα περιστατικά, ίσως να χρειαστεί επανάληψη της αγωγής.

Επικουρική Θεραπεία Ραγάδων Φτέρνας

 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ

Τις περιπτώσεις έντονων μολυσματικών ραγάδων, με οροαιματηρή έκκριση, τις αντιμετωπίζουμε με ειδική ανώδυνη ηλεκτροθεραπεία, που προκαλεί οζονισμό (αποστείρωση). Εξαλείφει ιούς, βακτήρια, παθογόνα, ενώ μειώνει τον ερεθισμό του δέρματος. Ενισχύει με επιτυχία την αποτελεσματικότητα της κύριας θεραπευτικής Φροντίδας. Επίσης βοηθά στην επούλωση των ραγάδων του δέρματος και αποτρέπει την δημιουργία εστιών μόλυνσης που μπορεί να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

Προσοχή

1. Εάν τα σκασίματα (ραγάδες) αντιμετωπισθούν επιπόλαια, μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε τραύματα με έντονο πόνο, σε πύλη εισόδου μικροβίων και εστία μολύνσεων. Απαιτείται προσεκτική φροντίδα, η οποία πρέπει να γίνεται μόνο από Ποδολόγο. Απαγορεύεται η χρήση ξυραφιών, λόγω ερεθισμών, επικινδυνότητας τραυματισμού, μόλυνσης ή δημιουργία μεγαλύτερης υπερκεράτωσης (φαινόμενο Koebner). Ακόμη πρέπει να αποφεύγεται η χρήση καυστικών υγρών ή επιθεμάτων, λόγω της επικινδυνότητας δημιουργίας χημικών εγκαυμάτων και δημιουργία μολύνσεων.

2. Τα σκασίματα στις φτέρνες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους διαβητικούς, μπορεί να δημιουργήσουν βαθύτερες πληγές που δύσκολα επουλώνονται και μολύνσεις με σοβαρές συνέπειες.

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ

YouTube-Logo