Ποδοθεραπεία (Ιατρικό Πεντικιούρ)

Όπως κάθε άλλο σημείο του σώματός μας, έτσι και τα πόδια χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα για να είναι υγιή. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τη σημασία τους και να  τα φροντίζουμε, μόνο όταν έχουν ήδη εμφανίσει προβλήματα που είναι περισσότερο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

ΠΟΔΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Ποδοθεραπεία είναι  εξειδικευμένη Θεραπευτική  φροντίδα και απευθύνεται σε άτομα με επιπλοκές λόγω παθήσεων και δυσλειτουργιών στα νύχια και στο δέρμα των ποδιών. Επιβάλετε ιδιαίτερα σε ευπαθής ομάδες όπως Διαβητικούς, Ψωριασικούς, Αιμοροφιλικούς, Ρευματοπαθείς ή άτομα που υποφέρουν απο πόνους που προέρχονται από κάλους,  εισφρύσεις νυχιών, φλεγμονές νυχιών κλπ, με  σύγχρονες τεχνικές φροντίδας σε μορφή συνεδρίας ή συστηματικής θεραπείας μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους.

Η φροντίδα γίνεται από πιστοποιημένο Ποδολόγο με αυστηρά αποστειρωμένα εργαλεία και ειδικό Ποδιατρικό τροχό με ψεκασμό αντισηπτικού διαλύματος για προστασία κατά τη θεραπεία και ευχάριστο δρόσισμα. Οι παθήσεις αντιμετωπίζονται με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και απόλυτη εναρμόνιση με την ιατρική δεοντολογία αποστείρωσης, θεραπείας και αποκατάστασης. Κατά την θεραπεία δεν γίνεται χρήση νερού, έτσι δεν μεταδίδονται νοσήματα όπως μύκητες, AIDS, ηπατίτιδα C, σύφιλης κλπ.

Διαδικασία Θεραπευτικής  Φροντίδας

Η διαδικασία που ακολουθούμε, περιλαμβάνει την διάγνωση και αξιολόγηση των προβλημάτων που καθορίζει και το πλάνο της θεραπευτικής φροντίδας. Η  βασική θεραπευτική φροντίδα περιλαμβάνει σωστό κόψιμο  νυχιών και λείανση, καθαρισμό των επωνυχίων, ασφαλή ανώδυνη αφαίρεση κάλων, απομάκρυνση σκληρύνσεων σε φτέρνα και μετατάρσιο,  απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και ενυδάτωση.

Για τυχόν επι πλέον προβλήματα συνίσταται και ανάλογη  θεραπεία.

                « Δεν περιλαμβάνεται  βάψιμο νυχιών»

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ VIDEO  ΣΤΟ

YouTube-Logo