Ξηροδερμία Ποδιών

Η Ξηροδερμία δεν είναι Άπλα Ένα Αισθητικό Πρόβλημα !

Η ξηροδερμία των ποδιών είναι ένδειξη διαταραχής της υδατικής ισορροπίας και έλλειψη λιπιδίων και συστατικών ( Ουρία και Λακτικό Οξύ ) που συγκρατούν την υγρασία της επιδερμίδας.

ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ

Αιτία είναι κάποιες παθήσεις, η λήψη φαρμάκων, ορμονικές διαταραχές και η γήρανση. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η τραχύτητα και η πάχυνση του δέρματος των πελμάτων, ιδιαίτερα στη περιοχή των φτερνών όπου παρουσιάζονται σκασίματα ( ραγάδες ) λόγω της υπερβολικής ξηρότητας και των ασκούμενων πιέσεων. Εκτός της αντιαισθητικής εικόνας αποτελούν σοβαρή εστία μολύνσεων και ερεθισμών. Η ξηροδερμία προσβάλει το 40% των διαβητικών και αυξάνει των κίνδυνο της εμφάνισης  πληγών που δύσκολα επουλώνονται.

Αντιμετώπιση της Ξηροδερμίας

Η ξηροδερμία των ποδιών χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα όπως και κάθε πάθηση. Ο Ποδολόγος είναι ο ειδικός, ο οποίος με  περιοδικές επισκέψεις  βοηθά να βελτιωθεί το πρόβλημα, με απομάκρυνση του νεκρού δέρματος  για την καλύτερη απορρόφηση των προιόντων ενυδάτωσης και των σκληρύνσεων πριν καταλήξουν σε επώδυνα σκασίματα. Η παραμέληση αντιμετώπισης της Ξηροδερμίας, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον προβλήματα, τα οποία χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους διαβητικούς.

Πρόληψη

Η αντιμετώπιση της ξηροδερμίας και των επιπλοκών της, πρέπει να τεθεί στην διαδικασία της πρόληψης με την βοήθεια Ποδολόγου, την χρήση καταλλήλων προιόντων ποδοθεραπείας και προσωπική φροντίδα. Τα προιόντα αυτά, είναι σχεδιασμένα μόνο για το δέρμα των ποδιών με μεγάλη διεισδυτικότητα, για να εξισορροπούν την έλλειψη υγρασίας όσο και λιπιδίων, αποκαθιστώντας έτσι την φυσιολογική λειτουργία του φράγματος της επιδερμίδας.

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ VIDEO  ΣΤΟ

YouTube-Logo