Ονυχοκρύπτωση

Εισχώρηση Νυχιού  στο  Δέρμα                                    

Με τον όρο ονυχοκρύπτωση εννοούμαι την εισχώρηση του νυχιού στο δέρμα. Η κλινική εικόνα της εξαρτάται από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Το παρανύχιο και τα γύρω από αυτό μαλακά μόρια, αποκτούν  ερυθρό χρώμα με οίδημα, έντονο πόνο και κάποιες φορές μόλυνση με πυώδη έκκριση. Το κάθε περιστατικό είναι μοναδικό, όπως και  τα αίτια  που το προκαλούν, (λάθος κόψιμο, το σχήμα της κοίτης, το πάχος, η μορφή του νυχιού, υπεριδρωσία, ακατάλληλα υποδήματα, έντονη καταπόνηση, κληρονομικότητα, παθολογικές αιτίες όπως κοιλονύχια, κά).  Το οίδημα που συνήθως δημιουργείται, εμποδίζει την οπτική επαφή με το παρεκλινόμενο τμήμα του νυχιού. 

  Φροντίδα  Ονυχοκρύπτωσης

ΟΝΥΧΟΚΡΥΠΤΩΣΗ

Αντιμετώπιση της ονυχοκρύπτωσης

Η συντηρητική αντιμετώπιση της ονυχοκρύπτωσης έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ανήκει στη δικαιοδοσία του Ποδολόγου.

Σε αντίθεση με τον γιατρό ο οποίος ως επί το πλείστον καταφεύγει σε μερική ή ολική αφαίρεση(ονυχεκτομή), εμείς αντιμετωπίζουμε την εισχώρηση με την αφαίρεση μόνο του παρεκλινόμενου τμήματος(σφηνοειδής εκτομή), με άμεση ανακούφιση της προσβεβλημένης περιοχής από τον πόνο και τα συμπτώματα. Τα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να  αντιμετωπίζουμε αυτή την υποτροπιάζουσα κατάσταση με άριστο αποτέλεσμα. Παράλληλα συστήνονται ανακουφιστικά προιόντα που εμποδίζουν την εκ νέου εισχώρηση στο δέρμα, απαλύνουν τον πόνο, προλαμβάνουν τη δημιουργία μολυσματικών καταστάσεων και βοηθούν την  επούλωση του τραυματισμένου δέρματος.

Στην ενότητα ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΟΡΘΟΝΥΧΙΑ, θα ενημερωθείτε για την εντελώς ανώδυνη μέθοδο διόρθωσης και αποκατάστασης της ροπής εισφρύσαντος νυχιού (ονυχοκρύπτωσης), που εφαρμόζουμε με επιτυχία !

Επικουρική Θεραπεία  Ονυχοκρύπτωσης

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε περιστατικά εισχώρησης νυχιού, με πυώδη έκκριση, κοκκίωμα , οίδημα και μετα την σφηνοειδή εκτομή του νυχιού, χρειάζεται να προστατευθεί η πληγή στο παρονύχιο απο  μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς, που μπορεί να εξελιχθούν σε εστίες μόλυνσης με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Στις περιπτώσεις αυτές, εφαρμόζουμε συμπληρωματική ανώδυνη ηλεκτροθεραπεία, που προκαλεί οζονισμό (αποστείρωση). Επιταχύνει την ανάπλαση του δέρματος, έχει αιμοστατική δράση, ενώ λίγα λεπτά αρκούν για την μείωση πόνου , ερεθισμών, οιδήματος  και αποφυγή τυχόν  λοιμώξεων.

Προσοχή

1. Μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της εισχώρησης των νυχιών μόνοι σας , για την αποφυγή καταστάσεων που θα δυσκολέψουν περισσότερο την αφαίρεση του εισφρύσαντος τμήματος του νυχιού. Επίσης μην απευθύνεστε σε άσχετους, γιατί δεν είναι ευαισθητοποιημένοι και επαρκώς ενημερωμένοι για τον κίνδυνο. Τυχόν τραυματισμός της κοίτης ή τoυ παρονυχίου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην σωστή ανάπτυξη του νυχιού. Η αντιμετώπιση της ονυχοκρύπτωσης απαιτεί τις γνώσεις ενός ειδικού υγείας και προυποθέτει την τήρηση των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή εμπύων καταστάσεων και επι πλέον προβλημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε οστεομυελίτιδα και ακρωτηριασμό.

2. Σε περίπτωση εισχώρησης των νυχιών , η ολική αφαίρεση δεν λύνει πάντοτε το πρόβλημα. Αντιθέτως. ο ενδεχόμενος τραυματισμός της μήτρας ή της κοίτης των νυχιών μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα, όπως αυτό της ονυχογρύπωσης(δυσμορφία).

Δυσμορφίες νυχιών μετά απο ολική αφαίρεση, λόγω εισχώρησης

ΠΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ VIDEO  ΣΤΟ

YouTube-Logo